Blog Lain

Monday, May 11, 2009

BERI NAMA RESEPI INI

Bahan-Bahan:
500gm Ikan bawal/lain2 ikan

Bahan a
½ cawan minyak masak
5 ulas bawang merah- dimayang halus
1 ulas bawang putih- dimayang halus
7 helai daun kari
50 gm halba campur


Bahan b
1 paket rempah kari ikan
2 sudu besar serbuk lada
1 cawan air (gaulkan rempah kari dan lada)
100gm asam jawa- dijadikan air asam
secubit garam

Bahan c
7 biji bendi
2 biji tomato- dipotong 4
2 biji cili besar

Apa kelebihan atau kekurangan resepi ini.

8 comments:

  1. Jawapan: kari ikan

    Kelebihan:
    Ada perisa tambahan seperti bendi, daun halba, tomato dan cili.

    ReplyDelete
  2. Jawapan : Lauk Ikan

    ReplyDelete
  3. Jawapan: Kari Ikan Bawal

    ReplyDelete
  4. Kenapa tak jawab apa kelebihan dan kekurangan....
    Rujuk semula tajuk buku skrap yang cikgu beri hari tu.......

    ReplyDelete
  5. YAng mana cikgu soraya

    ReplyDelete
  6. Nur Irdina Bt Nasmi ZarudinMay 16, 2009 at 11:20 AM

    kari ikan.
    nanti saya fikir dulu apa kelebihan atau kekurangannya

    ReplyDelete