Bahan-Bahan:
500gm Ikan bawal/lain2 ikan
Bahan a
½ cawan minyak masak
5 ulas bawang merah- dimayang halus
1 ulas bawang putih- dimayang halus
7 helai daun kari
50 gm halba campur
Bahan b
1 paket rempah kari ikan
2 sudu besar serbuk lada
1 cawan air (gaulkan rempah kari dan lada)
100gm asam jawa- dijadikan air asam
secubit garam
Bahan c
7 biji bendi
2 biji tomato- dipotong 4
2 biji cili besar
Apa kelebihan atau kekurangan resepi ini.
Jawapan: kari ikan
ReplyDeleteKelebihan:
Ada perisa tambahan seperti bendi, daun halba, tomato dan cili.
kari ikan
ReplyDeleteJawapan : Lauk Ikan
ReplyDeleteJawapan: Kari Ikan Bawal
ReplyDeleteKenapa tak jawab apa kelebihan dan kekurangan....
ReplyDeleteRujuk semula tajuk buku skrap yang cikgu beri hari tu.......
jawapannya:kari ikan
ReplyDeleteYAng mana cikgu soraya
ReplyDeletekari ikan.
ReplyDeletenanti saya fikir dulu apa kelebihan atau kekurangannya